joi, 19 ianuarie 2012

Nevoia de liniste

Un text publicat pe un alt blog...
Il preiau aici, pentru ca nu e normal sa ne spalam rufele in curtea altora!

Iata "scanteia":


De vorba cu mine...Jan 14, 2012 07:27 AM
Doamne-ajuta!
Iata-ma si "erou de poveste"! Pentru ca eu sun mentionatul "Vasile" de aici, din comentariu. Indirect sunt si in text. Eu. Un ne-curajos. Da! Am evitat ani de zile "iesirea in lume". Am revenit la radio (radioul lui Caty!) pentru ca nu aveam alta forma de comunicare. Ei bine, am fugit de emisiunile cu ascultatori, de dupa amiaza, si am incercat o emisiune de dimineata, in care mi-am permis sa ma detasez de regulile impuse unui moderator. Asta mi-a adus un sut in spate din partea distinsei doamne Caty si aprecierile Olgai, ale Getei, ale lui Mitu si nu in ultimul rand ale Elenei! Si asa am ajuns sa am si curajul de a scrie aceste randuri "in public"! Aceasta echipa se re-construieste pentru ca Olga a avut demnitatea sa apere un principiu!
Multumesc, Olga!
Multumesc, Geta!


Si iata... rufele:


AnonimJan 19, 2012 03:55 AM
Care principiu? Sa nu tii cont de ascultatori, asa cum faci si acum? Sa fii satisfacut ca ai admiratoarele XXL-ului, sa fii satisfacut ca-ti auzi hlizitul la radio, ca le poti face complimente incat sa se intrebe care-i vrabia la care visezi ? Esti tare-n "gramofon" , de ai reusit sa iei persoane de la prodiaspora cu tine....hm ...ce usor se trece de la un un palat la altul , ce usor este sa spui "frumoasa mea" la toate vrabioarele !! Demnitate inseamna si de a-ti pastra prietenii, chiar daca la un moment dat ai alte opinii. Coloana ta vertebrala este bonlava si "vertical" si "orizontal"(mergi la un medic specialist )... ca "verticalitatea " sa tina mai mult decat pana acum .

  Acerb spirit critic au anonimii-anonimele!
Textul este scris elegant si logic din punct de vedere gramatical ceea ce ma face sa cred ca este rodul unei comisii, atentie ce ma onoreaza!
Din punct de vedere al continutului, adevarul este partinic si relativ, asa ca este inutila orice discutie, mai ales cand "ideile" sunt semnate "anonim"!

Asa, de amorul artei, la fel am fost "aplaudat" atunci cand in conferinta s-a zis ca 75% din audienta este dimineata? Dimineti in care hlizeam eu? Cred ca nu la fel ganditi de colega ce imi urma si care avea cel mai mare rating! Daca eu am luat persoane cu mine, atunci chiar sunt bun! Multumesc! De ce palate vorbesti? De Dor de Tara, de unde ai sunat plecarea? De Unirea, unde ai sunat chemarea? Scrie si in scrisoarea mea in care mi-am prezentat opiniile, eu am facut emisiuni in conditii grele, dar am facut! Eu m-am intors acolo chiar daca in luna mai primisem o cizma, aveam totusi respect fata decolectivul care mi-a intins mana prima oara! Eram schiop, acum am doua cizme, foarte bune pe timp de iarna, multumesc!
In luna mai mi-am spus opiniile in conferinta si in mail, in luna decembrie la fel.
Cine mi-a trantit usa in nas? Eu nu mi-am pastrat prietenii sau ei nu suporta opiniile? Si schimba si parolele fara sa mi se spuna, desi a doua zi aveam emisiune...
Ultimul sfat este si cel mai bun; atunci cand in fata si live, la radio, imi spui "dragul meu prieten" si in spate spui despre mine: "asta e dus cu capul" atunci chiar ai dreptate!

Aici nu e nevoie de aprobare pentru a posta! Poti scrie orice, tu sau comisia! Important e finalul, adica semnatura!

7 comentarii:

 1. Se zice că înţelepciunea vine odată cu vârsta, dar tind să cred că suntem înţelepţi la naştere şi apoi, în timp, ne pierdem abilitatea de a găsi adevărata înţelepciune. Nu puteam accepta că a şti ce e bine şi ce e rău e un lucru de condamnat până când, într-o zi, am înţeles că bipolaritatea e caracteristica dominantă a acestei lumi. E imposibil să avem zi fără noapte, bine, fără rău, lumină, fără întuneric…

  RăspundețiȘtergere
 2. Are dreptate Olga...Când nu mai suntem capabili să posedăm bunuri sau oameni, nevoia de posesiune se mută la un alt nivel, fără limite. Un nivel unde ne permitem să acumulăm cât de mult putem, fără să trebuiască să dăm socoteală nimănui....asadar?

  RăspundețiȘtergere
 3. Vasile, distinul/a ANONIM/Ă, nu a precizat ce vrea să spună prin XXL... :) Dacă se referă la blogul meu, Club XXL, ei, da ! Club XXL este clubul oamenilor excepţionali, adică memeacă XXL, adică spirit superior, adică... mansardă luminată, la maximum. Nu pot decât să fiu onorată, pentru că pe blogul meu am avut privilegiul de a-ţi publica scrierile de rară măiestrie. În ce priveşte emisiunea radio, GRAOMOFON, te felicit. Generaţia "oldy", marginalizată, umilită, aproape uitată, etc., găseşte în emisiunea ta... amintirea. Măcar a melodiilor care ne-au mângâiat tinereţea. Restul e can can, vorba reclamei. Şi, din moment ce comentariul este semnat ANONIM.. ce pretenţii putem avea ? Nu poţi fi ignorat, dacă ai valoare. Există principii. Cine te scuipă în ochi, o dată, o va face şi a doua oară. Eu plec din mijlocul luminii care mă răneşte. Ai făcut, la fel, deşi ai mai acordat o şansă. Acolo unde NU sunt dorită, eu îmi iau jucăriile şi plec, fără nicio remuşcare. :) Şi mâine e o zi, spuse, somewhere in time, Scarlet O'Hara, cocoţată pe Tara:) Gone on the wind:) H'aleluia.

  RăspundețiȘtergere
 4. Mi s-au cam bâlbâit literele :) A se citi : Distinsul/a ANONIM/ANONIMĂ, emisiunea GRAMOFON.
  scuze, typo:) Când piticul îmi invadează mansarda, cam văd roşu:), circuitele se inflamează, provocată de anonimii care se ascund în spatele măştii:) Îţi dai seama, ce caracter, domnule ! Păi, ori ai curajul asumării afirmaţiilor, ori "mucles", vorba cuiva:)

  RăspundețiȘtergere
 5. Sunt o ascultatoare fidela a radioului si ascult ce-i placut urechii si face bine sufletului .Ascult mai multe posturi de radio ,fara a da nume si vreau sa subliniez ca nu de dragul postului(numelui radioului )ci a moderatorului care stie sa se faca placut prin glas ,spontanietate si felul cum transmite mesajul .In felul acesta imi petrec momente placute din zi cu Olga ,Vasile ,Lili .....Ce se intampla in marea famile a radioului dupa umila mea parere sunt rautati ,invidii si acea lipsa de profesonalism a unor colegi care nu suporta gloria altora .In final ,e regretabil ca se intampla asemenea rautati intre colegi dar nu sunteti unicii (daca te consoleaza ),se intampla si la case mai mari .Daca imi pot permite un proverb ,rasul te rade si badjocora te badjocoreste ....Fruntea sus ....esti tare ,Domnule !!!!Deborah

  RăspundețiȘtergere
 6. Asa cum cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia, asa se intampla si in viata reala si in viata de pe blog, Vasile pot sa remarc doar ca ti s au enumerat de fapt realizarile mici sau mari, importante sau nu, cat despre coloana vertebrala, stai linistit ca daca nu exista pupai 'dosuri' pe la alte posturi care acum se aseaza incet acolo unde le este locul, adica in trecut, cat despre restul rautatilor stai linistit, in mintea unora zace prostia ca praful in apartamente, dar ca si praful, e doar praf, nimic altceva, eu te admir si multi altii nu pentru cum faci, nu de asta e vorba, pentru ce faci, pentru asta te admir, faci fara a astepta linguseli si ode in 12 alexandrini in care sa te preamareasca unul altul, am putea spune in cuvinte modeste ca nu toti care isi dau pareri pe aici au trecut de varsta copilariei, de pragul cand incepi sa gandesti ca un om matur si de statutul de larva spre a deveni om, doua cuvinte, succes Vasile!

  RăspundețiȘtergere
 7. Bucuros de oaspeti! Va privesc si va primesc adanc miscat de onoarea pe care mi-o faceti venind in vizita; "subiectul" ramane acolo, in lumea lui!
  Citez din emisiunile facute de Olga: va multumesc ca existati, suflete minunate!

  RăspundețiȘtergere