duminică, 1 ianuarie 2012

Un text “eminent”Textul poate fi citit in intregime aici:
Nota: culoarea albastra inseamna “text care imi apartine”, culoarea galbena inseamna “atentie, se canta”!

Asadar citez:
``Ce sunt de fapt site-urile ,,literare,,?
Când pun această întrebare, nu am în vedere orice site, căci îmi face o deosebită placere să recunosc faptul că, sunt suficient de multe site-uri, care-și merită numele.

Excelenta, ma uimiti! Unde se pun virgulele? Manca-le-ar lupul…

“Unde esti tu, Jeby doamne, ca punand mana pe el
Sa-l inveti gramatichia… ce-a fugit… si-a ramas chel…”


Deci, în sens critic, am...  (aici e o pauza de gandire, remarcati? Suntem martori “live” la o colosala drama traita!)
în vedere câteva din ele, cum ar fi:
,,rețeaua literară,,
,,cititor de proză,,
,,confluențe lirice,,
,,cronopedia,,
,,rogrup,,
,,negru pe alb,,
,,cleopatra,,

Eminenta, daca urmeaza o enumerare “suprapusa” nu trebuiau “neste” liniute pe la inceput de rand si parlitul de semn de punctuatie “punct si virgula” la sfarsitul lui?

și altele pe care nu mi le amintesc acum și-mi pare bine de acest lucru. (alt semn al dramatismului viu, palpabil, ce ne sufla in ceafa… Vedeti, Domnia sa nu s-a documentat inainte de a face o analiza, nuuu, Luminatia sa pur si simplu emite valori asa cum faceau oile din copilarie “masline”, in mad natural, vorbeste de parca ar fi pe Muntele Maslinilor si cei doisprezece apostoli ii sorb emanatiile…)
Ce sunt deci aceste arătări virtuale, ale căror burdihane sunt ticsite până la refuz cu ...,,genii literare,,?

Înainte de orice, acestea, sunt (aaaaau, e virgula intre subiect si predicat! Piscati-ma, va rog!) niște afaceri. În acest caz corect ar fi să se zică nu... ,,totu-i pan' la bani,, ci...,,totul începe de la bani,, de la dorința veșnic nesatisfăcută de îmbogățire,,. ``
Incheiat citatul!


Intregul text, scris pe stanca prin simpla fulgerare a ochiului interior, este o baiguire a unuia care se crede la inaltimea Paltinisului dar, din pacate, a picat si in toamna la incercarea de a vedea cum arata o diploma de bacalaureat!

Excelenta, emanatia rimeaza cu flatulenta!


Despre poezia pe care o puteti citi aici http://elenatomaxxl.blogspot.com/2011/12/nicolau-munteanu-sa-revenim-asupra-site.html#comment-form cred ca se vrea “o felie de viata”, adica vorbeste ca Ilie…  Moromete, bre, cum “care Ilie”… Dar insailarea asta de vorbe fara metafore, cu evidente “nereguli gramaticale” (“licente poetice” in termeni firoscosi) si cu “naturalisme” fortate (“au ochii lu’ tăt-so căprui și atenți. “, “mă bucur c-au parte de iubire
c-au cucerit alte inimi de-ale altor ganduri”) asta si este, o insiruire…

Excelenta, altii au scos stele din “bube, mucigaiuri si noroi” si inca sunt in competitie pentru locul pe cel mai inalt pisc, Max Blecher inca este un meteorit din “materie” necunoscuta muritorilor, Dumneavostra sunteti doar propria emanatie!

Un comentariu:

  1. Salut!Buna seara!Bine ai venit in lumea celor care ne cuvanta!Acum, da cuvantatorului ce merita si mergi mai departe.Un an frumos, nu furtunos!

    RăspundețiȘtergere