Cuvintele nu-și au locul, așa cum a spus și doamna Corina Corpodean pe Facebook. Dacă aș descrie totul, pare că aș arăta ce buni am fost noi, cei ce am mers acolo, pentru că am încercat să dăruim puțin din ceea ce avem, omenia.
Dar cum să ne poziționăm față de persoanele de acolo? Câtă singurătate poate să existe în trupurile acelea care abia se mai deplasează, ori care încă mai vor să joace în horă?
Să spun că mi-au dat lacrimile când am văzut doamna în bluză roz cum cântă împreună cu noi "Pe lângă plopii fără soț"? Nu eu sunt subiectul ci vârsta doamnei, care și-a reaprims tezaurul amintirilor...
Fotografiile sunt doar foi într-o arhivă, o arhivă a sensibilității!
Jos pălăria pentru extraordinar de talentații și frumoșii tineri din ansamblul "Mărginenii de pe Valea Frumoasei"! Nu cânt și nu dansez, dar privindu-i, am plutit...
Mă înclin în fața doamnei Ionela Popa, coordonatoarea ansamblului "Mlădițe cugirene", un tezaur de costume populare și cântece vinerene! Sunt fericit că trăiesc alături de acești copii minunați!
Cenaclul literar "Lucian Blaga" din Sebeș a adus eleganță și culoare prin muzica folk, muzică veche acompaniată la acordeon, picturi...
Despre noi... doar poze!
Inima și sufletul spectacolului a fost doamna Dina Vărărean.
Întreaga echipă care se ocupă de persoanele internate merită tot respectul nostru! Nu am făcut fotografii echipei și/sau fiecărei persoane în parte, am avut alte preocupări, dar gândul meu bun, prețuirea și respectul sunt pentru toți, în mod egal!
Ultimul menționat dar primul, de departe cel ce merită recunoștința noastră, care a stat retras în spatele oamenilor, lîngă gard, este Părintele Cucerzan, cel ce este inițiatorul și susținătorul proiectului.
Închei cu un detaliu din prima imagine. Mulți au văzut spectacolul, puțini au văzut chipurile de dincolo de ferestre, "suflete în formă de oameni"...
Notă: unele fotografii sunt ale mele, altele sunt ale tuturor acelora care au participat și au imortalizat părți din eveniment.