vineri, 10 iunie 2016

Despre daci, cu profesionalism

Ne-am cunoscut aici, în Cugir, la un colocviu despre cetățile dacice.
Mi-a plăcut atitudinea, profunzimea, naturalețea dialogului, indiferent de situație, ori de la microfon ori de lângă o halbă...
L-am urmărit pe facebook și am devenit fan, îmi place stilul lui direct și tăios!
Ca o sica!










2 comentarii:

  1. Sunt foarte importante aceste manifestări cultural-istorice. Am observat în ultimii ani că sunt tot mai mulți ”speciașiști” care doresc să minimalizeze istoria strămoșilor daci, vrând să inducă ideea că nu este deloc important să știm despre istoria lor. M-am uitat pe câteva manuale de istorie și subiectul „istoria dacilor” este atat de sărăcăcios abordat. De ce oare?
    Sănătate și numai bine în Cugiria!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Servus, Alex!
      Scuze pentru întârziere dar am fost răpit de oameni din altă lume! Pentru că oamenii din Bistrița și Maramureș chiar trăiesc într-o altă lume, într-un alt timp, într-un alt ritm!
      La manifestarea respectivă am fost uluit să aflu două lucruri: peste 50% dintre dovezile arheologice din perioada dacică au fost descoperite în ultimii 10 ani, cele mai multe dintre ele chiar în ultimii 5!
      Cartea respectivă are ca punct de plecare un fapt inedit, un profesor de drept a încălcat legea cumpărând și FOLOSIND un detector de metale! A descoperit un loc bogat în semnale și a chemat arheologii de la muzeu!

      Numai bine și ție!

      Ștergere