luni, 30 martie 2015

Denunțurile de la Tărtăria

  Am citit cu ochii mari de uimire și cu mâna la gură, abia mascând nț-nț-nț-ul zvâcnit din spasmul cromozomial, despre mulțimi de super-calități care zac în noi, în noi ăștia, urmașii dacilor! NOI am răspândit scrisul în lume, NOI am inventat arhitectura, filozofia, religia, logica, hărnicia, frumusețea interioară, bunul-simț, NOI am lansat OZN-urile de la baza zamolxiană din Bucegi, noi, noi, noi...
  Inițial am fost circumspet, pentru că (încă) mă mir cum de nu vede nimeni moțul din fruntea noastră. Ba, spre rușinea mea, am respins ideea că Tăblițele de la Tărtăria reprezintă borna zero a civilizației universale! Nu mă criticați prea rău, așa sunt eu, "vreau dovezi"! Dar nici nu stau cu mâna întinsă, caut, compar, verific, întreb, zgândăr, cârcotesc...
 Spre exemplu, am zâmbit când cineva (persoană cu ștaif în mass-media din cercul zero!) mi-a spus că la vară merge să vadă casa în care s-a născut Dromichete! Dar mi-au lucit ochii când a continuat, spunând că locația respectivă este undeva în Ialomița! Știam eu (am țipat în interiorul meu), știam eu că undeva în mine sunt rădăcini superioare, că sunt mai moțat decât moțații, nu m-aș mira (dar deloc!) să fiu urmaș direct și să mă pună lumea, cu forța, moț-cocoț! 
 Zâmbiți? Nu e cazul, dacă inițial eu zâmbeam ironic la cei ce fabulau despre supremația dacilor, acum zâmbesc... ironic la vederea zâmbetelor ironice!!! 
 Am dovezi! La mama în curte (undeva în Ialomița) crește lipan! Vi se pare banal? Dar dacă vă spun că este lipanul pe care Dromichete îl folosea la vespasiană? E? V-am luat piuitul???
 Gata cu intoducerea, intrăm în miezul problemei! Am descifrat (iar!) tăblițele! Dar acum bazat pe noile informații și (MAI ALES) pe faptul că doar eu sunt în măsură, fiind posesorul lipanului cu miros dromichețian!
 Așadar (țineți-vă de scaun!) tăblițele sunt reale și reprezintă PRIMUL DENUNȚ!
 Se citește așa: "Io, pileatul Baziluz, am donatus una capra taraboss(tesului) Vâlcovizuz (stânga denunț) în vremea cînd bruma antingea angyospermele, ca să nu plătesc taxele pe coada prunelor"!
 Dixit!

6 comentarii:

  1. :)Capra raioasa tine coada sus.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna dimineata.
    Fascinant cred ca placutele au fost sursa de inspiratiea DNA si in cazul caprelor lui Grebla
    ( predestinat nume de horticultor nu stiu de ce s-a amestecat el in zootehnie).
    O primavara plina de soare si inspiratie va urez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) :)
      Corect, corect! Uite că am uitat de nenea Greblă, bombardați cu picturile vâlcoviene! Și amândoi oameni cu ștaif, judecători la Curtea constituțională, miniștri...
      Acum e soare dar un vânt receeee! Vin să văd cum e vremea la Vâlcea!
      Spor în toate și sănătate vă doresc!

      Ștergere
  3. Inteleg ca tot noi am inventat si denuntul! Inainte de a inventa scrisul! :) Suntem buni, ce mai!
    Duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere