duminică, 18 noiembrie 2018

Țara Goblenurilor


 

  Uneori, primim cadouri neașteptate! Nu știu cât am fost de cuminți, nu știu cât suntem de buni, dar acest minunat prilej de a vizita Țata Goblenurilor ne-a fost oferit și trebuie să ne bucurăm de el! Și dacă nu-l merităm, poate tocmai acesta este mesajul: să încercăm să ne ridicăm la înălțimea gestului!

  Așa cum a primis într-o întâlnire anterioară, domnul doctor Aluaș a acceptat, bucuros, să deschidă porțile tezaurului personal, colecția de goblenuri cusute de mâna domniei sale!

  Mi-ar fi plăcut să fie prezent un pictor care îmbină la fel de frumos culorile și cuvintele, pentru a încerca să ne descrie minunățiile cromatice din expoziție. Mi-ar fi plăcut să fie prezent un poet, care să ne traducă în vorbe emoțiile înnodate pe pânze! Horea Virgil și doamna Maga Eugenia au reprezentat artiștii plastici din urbe; doamna Doina Pașcanu a încercat să suplinească lipsa împletitorilor de cuvinte. Au dus "greul" prezentării autorului goblenurilor doamna doctor Cristea Maria, și domnia sa fiind o creatoare în domeniu, și domnul Faur, președintele Asociației Năsâpiște, persoane care îl cunosc pe domnul doctor Aluaș "de amar de ani"!
  Cel mai mult a vorbit Billy Târlea Vasile Ștefan, din două "motive" întemeiate: în barul lui, Turist Caffe, s-a desfășurat evenimentul și este persoana cea mai apropiată de domnul doctor de mulți, mulți ani!

  Mulțumiri celor prezenți, mulțumim, Billy, pentru o zi specială. Mulțumiri domnului doctor Aluaș, căruia îi dorim (gând exprimat de toți cei prezenți la expoziție) încă mulți ani de liniște, cu multă sănătate!

2 comentarii:

  1. Extraordinar de frumos!
    O munca titanica, indraznesc sa afirm. Pictorii cauta, si ei, culorile potrivite, dar cred ca le "gasesc" mai repede decat le gasesc cei care cos goblen! Unii isi vopsesc singuri firele pe care le folosesc... Si cata rabdare! Si talent!
    Ma alatur celor care ii doresc de bine domnului doctor Aluaş!
    *
    Apreciez foarte mult tot ceea ce publici, chiar daca nu las intotdeauna ub semn ca am trecut pe aici. :)
    Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună dimineața! M-am grăbit să public pentru ca să vadă cât mai multe persoane "evenimentul" și să viziteze expoziția.
      Da, am înregistrat cuvântul doamnei doctor Cristea Maria, "elevă" a domnului doctor, care a spus că uneori domnul Aluaș împletea mai multe fire pentru a obține nuanța dorită! Colosal efort, extraordinară pasiune!
      Mulțumesc pentru aprecieri!
      Mă bucură bucuria celor din jur!
      O săptămână faină să ai!

      Ștergere