joi, 22 noiembrie 2018

Ultimul vals



  "Ultimul vals" fost un film extraordinar, văzut pe la începutul ultimului deceniu din mileniul trecut, o trecere în revistă a activității unei trupe rock. 
  La fel și la noi, a fost un spectacol (aproape) aniversar și nu pentru că a fost în preajma sau în perioada festivă prilejuită de marea sărbătoare națională, ci pentru că a fost ultimul Laborator Cultural din acest an!

  Ne-am bucurat de prezența distinsului poet Emil Almășan care, trecând prin Ardeal, a onorat invitația colegei noastre de la Centul Multifuncțional, doamna Maria Vescu. Evident, "deschiderea" prezentării Cugiriei a început la Turist Caffe, "Capșa de Cugir", locul unde trăim clipe minunate!


  Cugiria fără iconarul Muntean Nicu ar fi mult mai săracă! Așa cum îmi duc toți oaspeții să vadă bisericuța de lemn de la Cioara (Săliștea de azi), așa și casa din Vinerea a domnului Muntean este un reper de suflet! Pentru că este o casă românească, un loc în care domnul Muntean și soția dânsului primesc vizitatorii cu ștergarele sufletelor desfăcute în mâinile primitoare!







"Focul dacic" aprins întru păstrarea tradițiilor strămoșești! Bucurie, uimire, încântare!










  Niciodată nu voi avea timp, spațiu și cuvinte suficiente pentru a descrie bucuria de a dărui bunătate a acestui Om, alături de soția sa! Să vă țină Dumnezeu sănătoși și cu putere de muncă!


Casa Laboratorului Cultural, Centrul Cultural Cugir!

"Vocea specială" a Laboratorului, doamna Carmen Sulincean!


  Doamna Maria Vescu a vorbit foarte frumos despre cum l-a cunoscut pe poetul Emil Almășan! Cuvintele pornite din suflet nu au nevoie de metafore, ele au rezonanța inimilor, încărcătura emoțiilor și strălucirea bucuriei! Mulțumim, doamna Maria!

  Greu de portretizat în câteva cuvinte un reprezentant de seamă al versului, care a "copilărit" într-ale scrisului în preajma corifeilor! Este o sărbătoare a-l asculta! Domnul Emil Almășan!

  "Cel mai bun prieten" al Laboratorului, "omul cu chitara"! Mulțumim, Vasile Palfi!


Colaboratori constanți, persoane care împart viața între sarcinile zilei și scris: Mateica Elena și Maria Trif. Au mai citit din versurile poetului Emil Almășan ori încercări aparținând altora Doina Pașcanu și Dorina Zebrea.


  Doamna director al Centrului Cultural, Diane Dobrean, principalul punct de sprijin al Laboratorului!
 

   Doamna Maria Tirenescu, "vârful de lance" al iubitorilor de scris din urbea noastră, ne-a onorat cu prezența în cadrul Laboratorului! Domnia sa are o activitate prodigioasă în mediul virtual, pe platformele de socializare ori în paginile blogurilor pe care le administrează, despre calitatea operelor dânsei vorbind premiile (numeroase!) obținute la concursurile literare din țară și de dincolo de granițe!  Respect și mulțumiri!
 

  "Cortina muzicală" coboară peste ultima manifestare a Laboratorului Cultural din Cugiria! 
 
  Mulțumiri tuturor, participanți activi și spectatori, invitați și organizatori, gazdei, adică Centrului Cultural!
  Să ne revedem sănătoși! Doamne-ajută!




Un comentariu: