O poezie, o carte la mine-n atelier, si cateve file dintr-un jurnal.
Ma bucur pentru ceea ce am citit in Respectul valorii despre Adrian Paunescu si fenomenulFlacara.
Adolescenta si tineretea mea se suprapun cu intreaga existenta a Cenaclului Flacara.
Am copilarit, am crescut, am trait cu bucuria cenaclului, a muzicii folk si a poeziei lui Paunescu in suflet.
Cunosc acest fenomen ca participant inca de la primele reprezentatii din mica sala a Teatrului Mic, unde din 500 reuseau sa intre 300 de oameni care stateau pe 200 de locuri si pana la nefasta furtuna de la Ploiesti atat de asteptata de dusmanii si detractorii marelui poet si care a tras ultima cortina peste Cenaclu.
Dusmanii insa nu vor putea in vecii vecilor sa traga cortina peste poezia si numele lui Adrian Paunescu.
Subscriu la gandul si scrisul tau despre Adrian Paunescu o mie la suta.
De cateva zile stau de vorba cu mine, soptindu-mi in barba: "desertaciunea desertaciunilor, totul este desertaciune"...
RăspundețiȘtergereMi-ai readus in piept flacarile tineretii, pe atunci vapai, acum o lumina molcoma... Probabil fiecare "fila" merita un jurnal, dar le-am lasat toate, o coloana a infinitului pierdut...
Poezia din PPS circula pe net, merita o postare separata dar nu am putut rezista si am dat "publica"...
Multumesc, Gabi!
Am răsfoit Jurnalul fără să știu al cui este, dar știind, și asta se vede clar, că este al unui om bogat sufletește, care și-a ilustrat propriul suflet tânăr în filele acestui jurnal unic, zic eu. E o etapă, poate cea mai frumoasă, sau cea mai entuziastă, din viața unui om, iar dacă e ilustrată așa, înseamnă că a fost de o mare frumusețe.
RăspundețiȘtergereNu am reușit să deschid fișierul...
Săptămână frumoasă îți doresc!
Chiar mi-am amintit această melodie și sper că nu te deranjează dacă pun linkul:
http://www.youtube.com/watch?v=Mn_fwCIKR0M&playnext=1&list=PLeBxpwQavSF2gbxLwwgRShL-jsoFyJG6R&feature=results_video
Gabi este coleg de scoala, am fost amandoi studenti la "iarba verde de acasa", acum masteranzi in "zapada de la tample"... In "studentie" aveam timp liber cam 30 de minute (minute, da!) in 24 de ore! Ei bine, in acea colosala fereastra de libertate, Gabi avea timp de jurnal, de gazeta de perete, de brigada artistica, de grupul folk, de fotbal, de fumat... Duminica noi (ceilalti) aveam intre 2 si 6 ore libere, el nu avea, mergea la discoteca!
ȘtergereAsta e informatie pentru mine! Pentru muritori, autorul acestei postari e cunoscutul domn Make, care a mai publicat picturi sub pseudonimul Makelangelo si a mai scris intrigi ca un adevarat Makeaveli... Este expulzat departe de centru, undeva prin periferia tarii, prin Orizonturile bucurestene... Asa-i trebuie! :)
Multumesc pentru link, asta facem si noi, pe bloguri, partajam Frumosul! Unii il creeaza, asa cum faci si tu, unii il distribuie, asa cum incerc si eu!
A, apropo de deschiderea fisierului: eu am copiat mailul de la make, nu stiu de ce pare link in postare... Deci, nu cred ca se deschide!
ȘtergereErați bogați! Mulțumesc pentru informații. :)
ȘtergereSa stii ca eram! Si inca mai traim din "averea" adunata atunci!
ȘtergereMinunat jurnalul..... amintiri foarte frumoase!
RăspundețiȘtergereAmintirile...
ȘtergereDa, inca sunt emotionat de aceste "file"...
Mai rar un asa jurnal :) zi minunata va doresc :D
RăspundețiȘtergereMake a absolvit jurnalismul; pe vremea aceea insemna "a injura in fiecare zi"; si, crede-ma, injura! Dar uite, cand ramanea singur, ce "file" a pregatit pentru "vremea amintirilor"...
ȘtergereSeara buna, Ciprian!
Foarte frumos jurnalul, asemeni unei carti sfinte! L-am rasfoit cu incantare si-ti multumesc ca ai impartasit cu noi!
RăspundețiȘtergereAdor poeziile lui, Adrian Paunescu. Referitor la grandiosul fenomen, Cenaclului Flacara, din ce-am citit si-am vazut eu, Adrian Paunescu nu a realiza numai spectacole exceptionale ci a creeat o adevarata industrie muzicala! Mi-ar fi placut sa particip si eu cel putin o data pe unul dinte acele spectacole sa simt pulsul spectacolului de la fata locului!
O seara minunata iti doresc, Vasile! :)
Servus, Stefania!
ȘtergereA trecut deja un veac si jumatate si oamnii de cultura inca sunt surprinsi de profunzimea manuscriselor lui Eminescu!
Ei bine, eu cred ca am fost in mijlocul unui eveniment rarissim, modelarea constiintei, a sufletului, prin spectacole culturale! Eu cred ca spectacolele erau adevarate noduri gordiene de spiritualitate, nu numai muzica fiind prezenta ci si poezia... Muzica era din toata gama de manifestare, de la "omul cu chitara" la "compania de sunet", de la doine populare la Phoenix, oameni de cultura si oameni simpli intr-un vortex colosal, filmat si de occidentali, ei, "fanionul libertatii" fiind uimiti de un woodstock in care patriotismul era liantul si nu fumul halucinogen...
Gata, ca ma "incalzesc"... :)
O seara buna sa ai si tu!
Pfff, bombastic cum sunt, am pierdut legatura dinte Eminescu si Paunescu! Adica vor trece ani pana cand fenomenul va fi analizat "fara patima"! Iar de inteles...
ȘtergereMultumesc ca ai impartasit cu noi din bogatia ta! Mi-a facut placere sa o rasfoiesc!
RăspundețiȘtergereSeara placuta!
Bucuros de oaspeti, Melly!
ȘtergereDa, au trebuit sa treaca mai mult de trei decenii pentru a primi aprobarea desecretizarii "jurnalului"... Bogatia mea... e furata de la Make! :)
Seara placuta sa ai!
Te simt.cufundat amintiri de ceva vreme. Simt bine?
RăspundețiȘtergereda...
ȘtergereO poezie foarte interesant jurnal.
RăspundețiȘtergeremultumesc, leovi!
ȘtergereAici este o stare de fapt, o epoca si un suflet in aceeasi masura. Din zilele noastre se vad bine toate. Felicitari pentru toate!
RăspundețiȘtergereOnorat de vizita si cuvinte, domnule Ionel Muscalu!
ȘtergereSa ne citim sanatosi!