luni, 26 martie 2018

Lumi paralele

  Da, există! Nu am nevoie de ecuațiile lui Einstein pentru a demonstra, nu aștept mesaj de la Stephen Hawking cu confirmarea acestora, pur și simplu există aici, sub nasul meu!
Am pășit de atâtea ori prin și printre ele încât mă bucură că nu le-am văzut până acum! Da, mă bucură, pentru că am ce face în următorii 80 de ani! 
 O primă incursiune într-o primă nouă lume!

  O zi mohorâtă, friguroasă. Nu mergeam neapărat în locuri noi, pe aici am bătut potecile cu pasul cu mulți ani în urmă, există poze aici, pe blog. Nou era... ghidul, agent ecologic, profesor de biologie, președintele Societății Ornitologice din România, filiala Alba, domnul Florin Toncean. Ne cunoscusem la sfârșitul anului trecut, la festivitatea organizată de Societatea Ecologistă Năsâpiște, Cugir. 


  Această imagine are două atenționări: poteca îngustă și alunecoasă pe care am trecut și stratul de pietriș care se vede în ruptura malului! De analizat, la vară!

  Rosături de castor! "Nu cred", am replicat aproape instant! Castorul NU există la noi! "Ba există", spune domnul profesor, a urcat pe Mureș, din Ungaria, de câțiva ani!


"Oameni" sunt peste tot! 


Dacă măriți poza, se văd urmele de dinți! Trunchiul a fost ros, nu tăiat sau rupt!


Sunt sticle de plastic între crengi, semn al nivelului atins de apele râului!
Foarte multe păsări! Sturzi, de care știam doar din lecturi!

Mureșul prea mare, brodina la mal. "Pe aici nu se trece!"

Lișițe, rațe, un cormoran care "a fugit" de pe luciul apei! Da, trebuie să mă credeți pe cuvânt!
O pisică... sălbatică?


  Aici mi-a părut rău de vorbăria din mașină (da, eu sunt... vinovatul) și de lipsa aparatului foto performant și pus pe filmare continuă! În grădină păștea o căprioară! Este acolo, în pădure (de fapt sunt două, dar una fusese mai curajoasă!). 

Încă o surpriză! Bazine termale departe de lumea dezlănțuită! 


Grauri și oi! Nu știam că sunt tovarăși de hrănire!
Mistreți la marginea satului.

Ce să mai zic? Atât: mulțumesc, domnule profesor!
 Un comentariu:

 1. Multumesc si eu, domnule profesor! :)
  Superbe imaginile!
  Daca mi-ar fi zis cineva, cu vreo... 20 de ani in urma :)) c-o sa iubesc atat de mult natura cu toate fiintele ei as fi zis ca delireaza! :) De cand eram mica, tata mi-a deschis ochii asupra Naturii, dar nu prea l-am luat in serios. Se pare ca samanta sadita de el a rodit. :) Si ma bucur ca s-a intamplat asa.
  Cat de mult mi-ar placea si mie astfel de excursii! :)
  Cred ca pisica este dintre cele salbatice - asa pare in poza, cel putin! In Ro avem, cu certitudine, pisici salbatice - de castori nu stiam... :) Ma bucur ca sunt si ei (chiar daca mai produc si pagube). :)
  Iti doresc... 80 de ani de astfel de excursii! :) Sa fii sanatos! Si cat se poate de voios! :)

  RăspundețiȘtergere