marți, 15 ianuarie 2019

Tezaur etnic


D-l Gicu Nedea are în responsabilitate două spații de excepție: cel cu tezaurul istoric și acesta, în care obiectele (ne)expuse ar face cinste oricărui muzeu!
"Oameni...", parcă se aude o șoaptă în spatele meu.

















2 comentarii:

  1. Unde se află acest muzeu? Vă întreb fiindcă impreună cu alti trei voluntri am inființat un muzeu de arheologie și etnografie aici, în satul nostru. Ne-ar interesa un schimb de experiență. Noi suntem incepători și am vrea să/l facem viabil prin activități. Un dialog cu ”veterani” ar fi constructiv pentru noi. Mulțumesc anticipat pentru răspuns

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o mică problemă de explicat, doamna Georgescu! Deși Cugirul este un oraș (foarte) mic, ambițiile sunt mari și nefructuoase! Avem două muzee, niciunul funcțional!
      1 - Domnul ing. Voicu, fost primar, a întemeiat un spațiu expozițional imens! E de aplaudat ambiția acestui om care, la o vârstă înaintată, nu are stare! Totul e făcut și rezistă prin voluntariat! Din păcate, d-l Voicu nu are deloc susținerea administrației locale, poate este chiar blocat, iar publicul privește ironic... D-l Voicu are și o hibă personală: nu are facebook, nu are nicio legătură cu mediul virtual de comunicare!
      2 - Dl prof Gicu Nedea, angajat al Consiliului Județean, are acest spațiu în administrare! Este un tezaur extraordinar! Din păcate, d-l profesor e mai mult plecat, accesul e întâmplător...
      Ambii sunt plini de bunăvoință!
      Cred că singura formă de colaborare ar fi să veniți aici, să discutați personal!

      Ștergere