marți, 25 august 2020

Două coperți

 Anul ăsta ciudat îmi încurcă bucuria de a prezenta o carte aparte, o carte în care am împletit cele trei planuri ale vieții mele: Bărăganul, locul unde m-am întâlnit cu soarele; Cugiria, locul unde am ajuns cel mai aproape de soare; femeia de lângă mine, sau soarele din mine. 

Cartea se prezintă sub două aspecte.

 


  În forma cu titlul "Oglindiri", cartea este rodul generozității doamnei Elena-Lisa, care a sponsorizat apariția ei, coperțile fiind, de asemenea, concepția domniei sale: în exterior (coperțile I - IV) e o fotografie a fiicei, în interior (coperțile II - III) fiind un tablou, doamna Elena-Lisa fiind și pictor, membru al Cenaclului de la Roma!

  Mulțumesc, doamna Elena-Lisa! Gestul dvs. mă onorează și certifică noblețea și spiritul dvs. ales, aspecte vizibile atunci, la Roma, în toamna anului 2018, când ne-am întâlnit!

  Mulțumiri și Claudiei-Minela, managerul Editurii Minela, unde cartea a fost discutată și rearanjată în unele detalii. 


  În forma cu titlul "Mai jos de nori", cartea este rodul unei colaborări deosebite! Manuscrisul a fost citit de doamnele Ileana Hogea-Velișcu, profesor universitar, membru al Uniunii Scriitorilor din România și Luminița Cebotari, profesor, doctor în filologie, ambele doamne consemnând gândurile și impresiile în texte care apar în prefața volumului. Cartea este structurată pe capitole, așa cum mi-am dorit, cu un poem de deschidere și cu un altul de final, prezentate ca atare prin titlurile "minicapitolelor", în cazul lor. 

  În interior am grupat poezii din amintirile copilăriei, alte cântece ale Cugiriei, nelipsitele "ilenii" (poeme închinate femeii de lângă mine) și altele. 

  O notă aparte, o notă maximă am acordat colaborării cu editura Altip din Alba Iulia, coordonată de d-l Tache Sorin, un model de relaționare profesională, politicoasă, normală, firească! D-l Paul Bujeniță, grafician de carte, mi-a suportat ideile și schimbările, ducând până la final efortul de editare a volumului! Vă mulțumesc, domnilor! A fost o surpriză (foarte plăcută) prezentarea volumului-pilot, pe baza căruia am discutat eventualele modificări și prețul mai mult decât accesibil!

 

Cu bucuria unei cărți noi și cu încrederea că e un pas înainte în șlefuirea proprie, vă invit la lectură!

VD Chipirișteanu



2 comentarii:

  1. Felicitari din toata inima,poet drag!
    Pretuire!👏👏👏👏👏

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitări! Mă bucur și mă mândresc că am fost colegi! Mult succes în continuare!

    RăspundețiȘtergere