duminică, 13 octombrie 2013

Primăvară în octombrie

  Nu e un titlu "căutat", nu e dorința de a atrage atenția, este doar ceea ce simt, pentru că am recitit poeziile Tatianei, încercând să "dospesc" un videoclip... Poate e prea de dimineață, cu siguranță sunt copleșit de intensitatea tablourilor zugrăvite în mine de rezonanța versurilor, cert e că simt că nu mă pot ridica la cerul înstelat al poeziei ei așa că las doar imaginile să vorbească!
  Țin să menționez, totuși (adică nu mă pot lepăda așa ușor de haina de cârcotaș, român pur-sânge, priceput la toate), că e cea mai frumoasă poezie nouă (mie!) citită anul acesta, cea mai apropiată de puritatea clasică fără să fie "învechită", ba dimpotrivă, strălucind precum picturile lui Bălașa, în acordurile "clasicului" grup Distinto!
  O ultimă precizare: Basarabia m-a copleșit, în ultimii ani, prin multele voci de excepție din muzica ușoară și muzica populară! Iată că și Poezia tot dinspre acel tărâm adie...












 Concluzia aparține autoarei!

12 comentarii:

  1. La mine e toamna spre iarna :D :) zi faina...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) "Cum e turcul e și pistolul!"
      Glumesc, evident!
      Seară bună să ai!

      Ștergere
  2. se vede de la o poştă că ţi s-a cuibărit primăvara în suflet.
    poeziile, la fel de luminoase ca şi scrisul tău din ultima vreme.
    soare-n cale! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi dacă am întâlnit atâta frumos în jurul meu... m-am molipsit! Ca de gripă! :)
      Mulțam, seara bună să-ți fie!

      Ștergere
  3. Sunt onorată! Asocierea mea cu nume mari ale literaturii române nu poate fi decât măgulitoare, însă eu nu pretind nici pe departe acest lucru. Dacă am reușit să-ți transmit măcar o singură emoție, o singură vibrație sau un singur gând care să-ți lumineze ziua, cititorule drag, înseamnă că n-am trăit degeaba și asta e tot ce contează.
    Cu plecăciune,
    Tatiana Scurtu-Munteanu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc încă odată!
      Poezia dumneavoastră este - toată! - bine structurată și închegată, armonioasă, melodioasă, dătătoare de speranță ca un soare de primăvară! Exact asta m-a atras, zborul ca de ciocârlie, bucuroasă de primăvară, alergatul peste dealuri cu brațele deschise, presărând culori... Vis, zbor, bucurie, tinerețe!
      Asta am vrut să spun și prin melodia aleasă, sensibilitate dar o frumusețe de nestăvilit, ca înflorirea unui lan de maci!
      Așa cum am mai spus, antologia cuprinde multe poezii frumoase, ale altor țesători de cuvinte-n veșminte, dar selecția dumneavoastră este în întregime strălucitoare!
      Onorat de cuvintele dumneavoastră!

      Ștergere
  4. Pe mine sincera sa fiu,nu sunt cucerita de Bsarabia,dar trebuie sa fiu obiectiva ca au fost,sunt si vor fi multi oameni de valoare.Ei se ridica cu mult deasupra celorlalti.Dupa ce citesc, dusa rau cu capul poeziile,dau drumul la videoclip.Am tras o sperietura....Cam zgomotos pentru perceptia mea.Se potrivea la o poezie patriotica,zic eu.Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i nicio problemă, doamna Floarea, dacă această poezie îmi place mie nu înseamnă că trebuie să placă tuturor!
      Vă mai spun un secret, poeta Tatiana este și modestă, ceilalți scriitori/poeți din antologie s-au întrecut să-și prezinte diplomele universitare, premiile obținute, colaborările la diverse publicații apărute prin unghere de țară, e mai mare textul auto-laudativ decât creația în sine...Tatiana Scurtu-Munteanu lasă poezia să vorbească!
      O seară bună si dumneavoastră!

      Ștergere
  5. Primăvara e frumoasă oricând, dar în octombrie parcă se întrece pe ea însăși!
    Deosebit colaj! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, primăvara de... primăvară este strălucitoare, cea de octombrie este stilată!
      Dau eu explicații unei experte în culori? :) M-a luat gura pe dinainte, scuze! :))
      O seară bună îți doresc!

      Ștergere
  6. versurile mi-au placut maxim. nu sunt in stare niciodata sa spun ce poezii imi plac cel mai mult. cand imi place ceva, doar imi place place...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu sunt un mânuitor de cuvinte, nicicum un șlefuitor, așa cum sunteți voi, dar când ceva îmi place trebuie neapărat să îmi dau cu părerea, altfel simt că mor, și nu vreau... :))

      Ștergere