marți, 11 decembrie 2012

Cei trei muschetari

  Am urmărit, pentru a treia oară, un film.
Îl recomand? Nu ştiu! Da, îl recomand! Pentru că nu e film, e o desfătare. 
  Are imagini de poveste, decoruri şi costume de aplaud aşa, de unul singur, umor cât încape, americănesc, savuros, acţiune pe gustul tuturor, de la capă şi spadă la policier şi S.F., poveste de iubire, două chiar, în fine, politică (e şi acolo Băse, dar e politicos în speech-uri şi demn în comportament, nu precum... gata, nu mai zic!), eu îi fac promo, ce mai încoace şi încolo!
  Şi am făcut imediat legătura cu ultima întâlnire cu titlul, aici: Zinnaida ! Nu este în film nicio masă regală? Completarea e pe blogul Zinei!


8 comentarii:

  1. Da, da, da! Da, pentru a patra oară, Vasile. De fiecare dată când am văzut acest film, indiferent de anul în care a fost ecranizat, am retrăit momentele magice ale copilăriei şi chiar ale adolescenţei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Evident, e un roman precum punctele cardinale, nu se poate fara el sau cinematografie fara acest film dar eu am fost, sunt incantat de ultima ecranizare!
      O minunatie!

      Ștergere
  2. Interesant :-? pus deoparte :D va poveste daca mi-a placut dupa ce il vad :D seara faina

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place enorm cartea si am vazut o multe filme facute dupa ea. Am vazut si versiunea aceasta cu foarte multe efecte speciale, dar cea favorita este si probabil va ramine cea cu Oliver Reed, Michael York si Richard Chamberlaine din 1975.
    Un film care mi-a placut si-i are in centru tot pe cei 4 muschetari este Omul cu masca de fier (1998) cu Jeremy Irons, Jhon Malkovitch si Gabriel Byrne, pe care, daca nu cumva l-ai vazut deja, ti-l recomand cu caldura!
    Seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut si "Omul cu masca de fier", acolo atmosfera se apropie de ceea ce ne imaginam, adica drama, complot si e mult mai putina "nuanta S.F.", asta e o inventie verbala personala! :)
      In filmul acesta nici nu stii daca trebuie sa razi la dialogul eroilor sau sa te feresti de loviturile sabiilor, maiscandu-te in fotoliu de parca ai fi acolo...
      Oricum am fost si sunt impresionat de scenele de lupta, de costumatie, de decoruri, e o incantare!
      Seara placuta si tie!
      Despre filmul vechi, sunt sigur ca l-am vazut dar nu cred ca retin o imagine macar, spre rusinea mea!
      Ca sa imi refac putin moralul, pot sa spun ca parca vad scenele din "Fratii Karamazov", in care am fost super-uimit de scene dar ma zgaria pe ureche dialogul in engleza, "Cocosatul de la Notre-Damme", "Zbor peste un cuib de cuci", "Solaris"...
      Gata ca trece noaptea! :)

      Ștergere
  4. bun film! face parte din seria filmelor pe care eu le urmaresc de cate ori am ocazia...chiar daca le-am mai vazut de 'nspe ori inainte...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact, m-am mirat de mine, de regula nu revad filmele, dar pe acesta l-am vazut de trei ori in doua saptamani, am dat peste el si nu am trecut mai departe, l-am privit (re-privit) cu lacomie, cu pofta!

      Ștergere