duminică, 17 noiembrie 2013

Cronicile marțiene


 Era o zi frumoasă de marți!
Melancolia marțiană, molatecă, mustăcea mirată, murmurând: meloman, meloomaan, melomaaan... M-am mișcat, molâu, moșcăind mâinile mele mari, mereu mișcătoare. Măi, meandrele momentului, măcar muzica mea, mai mereu murmurată, mintenaș mi-a mers miraculos...
  Gata, că mor!
  Reiau: era o zi frumoasă de marți. Rubrica "Meloman pentru o zi" îmi făcea cu... urechea! 
Savoy! Am auzit undeva în vidul spațial dintre cele două emisfere! Savooy! Ce piesă? A, da, aia cu "la Dunăre cireșii dau în floare"... ăăăă, care e titlul piesei? Fug în hardul cu muzică, pac - dosarul Savoy, brrrrrrr - se desfășoară o listă de piese.... Ăăăăăă.... Ce de titluri, măiculiță... Care e piesa aia? Winamp, nu, nu e asta... nici asta... care e piesa? A, da, aș avea o rezolvare, acum un an, pe când funcționa "taverna cu gramofon", am zis: phii, ce mi-a plăcut Savoy, un sunet special, diferit de tot ce se cânta în perioada respectivă, o pregnantă culoare românească, dacă phoenixii au debutat cu piese inspirate din tradiții precreștine, savoyștii au fost mai în lumină, mai solari... Îmi plăcea o piesă extraordinar de mult, nu am mai auzit-o de decenii, mai știu doar câteva cuvinte, "la Dunăre cireșii dau în floare"... Palicarul, adică tovarășul de dialog și patronul locantei, pac - îmi trimite pe transfer tot albumul! Piesa se numea "Iscălitură de lumină"! Da' cine să țină minte? Așadar - soluția propusă în mintea mea: îl sun pe palicar și intru în vorbă așa, neinteresat, despre muzică... despre Savoy... Și dacă zice - bă, tu ai pierdut muzica? Nu mă fac de râs? Ia mai bine să pun eu o altă piesă și gata!
Și uite așa a trecut marțea aia frumoasă!

Continuarea? Există? Evident!
------------------------------------------------------------
From: ioan marian <ioanmuriun@yahoo.com>
To: VASILE DUMITRU
Sent: Friday, November 15, 2013 9:34 PM
Subject: Amenintare-avertisment

  Te avertizez si te amenint in acelasi timp ca, daca mai imi faci ce mi-ai facut azi, fara foc de avertisment in prealabil, ne luam la bataie. Am 67-71-75, in ordinea varsta-greutate-centimetri peste metru lungime. Ti le-am spus ca sa stii cat mai trebuie sa manaci, sau sa slabesti si cat mai trebuie sa-ti tai din inaltime, ca sa faci categoria potrivita. Ca, doar n-o sa bat unu mai greu, sau mai inalt ca mine?!? Doar chestia cu varsta ti-o iert.
Poftim? Aaa, da, ca uitasem sa-ti spun ce anume mi-ai facut. Fii cu ochii pe locanta si vei afla.
IM
-------------------------------------------------
Documentul oficial este acesta!

M-am frecat la ochi! Buuun îi rost di bataii! Casetofon am, jacă am, iaca și bataia! Trai, nineacă!
Provocarea fiind făcută, mi-am trimis martorii la locul duelului, să stabilească armele, protocolul (adică ceapa roșie, slana, pita și pălinca!), mă rog, tot tacâmul!
------------------------------------------------------
Subject: Re: Amenintare-avertisment

oh...
trebuie o replică pe măsură!
dar cum nu sunt spontan ca dvs, am sunat mobilizarea!
week-end plăcut vă doresc!
știți care e culmea?
piesa asta voiam să o postez, iscălitură de lumină, că doar de la dvs o am, dar uitasem numele ( *:D big grin ) și am postat voievozii!!!
-------------------------------------------------
Acu' s-a frecat dânsul la ochi!
-------------------------------------------------
Subject: Re: Amenintare-avertisment

De la mine ai SAVOY?! Acuma, cand mi-am preparat meniul, am copiat de pe cd-uri. Si cand le-am bagat in scula, mi-a aratat ca mai fusesera copiate candva, iar eu ma cruceam, nestiind cand si pentru cine le-am mai copiat.
Hai ca a iesit o adevarat saga cu SAVOY-ul asta!
De bine!

********************
Chiar saga! Levant în manieră modernă! *:D big grin

Așadar o piesă pe măsură! Se intitulează "Făt-frumos din Cugir"!!!


11 comentarii:

  1. Am inteles. Vrei sa fac si un meniu cu "Feti frumosii" astia. Numa' sa nu uit ca ai tras focul de avertisment. Ca, daca uit, cand l-oi face iar sar la bataie si cu ceapa rosie ma mai descurc, da' daca ma ataci si cu slana, mi-e ca ma pui pe butuci cam repede.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ăsta nu e foc de avertisment, ăsta e wikileaks în toată regula! Eu pregătisem totul în secret pentru marți, dar contraspionajul meu nu m-a informat că spionajul dumneavoastră va dezvălui "afacerea"!
      Așadar marí va fi altceva, dar nu mai spun nimic!

      Ștergere
  2. Foarte fain . Ai avut " dezlegare" sa faci publice ..documentele :) ? In alta ordine de idei, vad pe afisul ala un nume care mi-a sarit in ochi! He, he! Poate ca avem vreo creanga comuna in arbore si eu nu stiu! :))) E cam tarziu sa plec la Bucuresti sa aflu!
    O duminica minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. He he...
      În primul rând este UN RĂZBOI TOTAL! Fără mănuși! Fără reguli! Ce fel de român aș fi, dacă aș fi domn???
      Doi - se vede că nu ai intrat pe link, să vezi cine a început!
      Trei - ultimul punct dar FOARTE IMORTANT! Domnul căruia i-am făcut publică adresa de mail este un SCANDALAGIU! Un scandalagiu fără pereche, deși e căsătorit!!! O să auzim despre prestația dânsului acolo, la club!
      *****
      Recomand cu multă căldură poezia domnului Viorel Gongu și... scandalurile domnului Ioan Marian! Cu atât mai mult cu cât ambii sunt militari de carieră!
      Pe ruda ta nici eu nu o cunosc! :)
      O după amiază plăcută și ție!

      Ștergere
  3. Bună Vasile!
    O duminică frumoasă și liniștită îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am intrat si am vazut de la inceput ....cine a inceput! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. frimoasă readucera SAVOYului
    și cea mai mare parte


    dar de cînd se pune pariu pe prietenie ????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu pot să răspund la întrebare, ar trebui întrebat direct la sursă...

      Ștergere
  6. Caut de ceva ani melodia, stiam ca e Savoy (timbrul inconfundabil al lui Marian Nistor) dar titlul nu aveam de unde, eram copil cand se canta la radio, multumesc de informatie, mare-i Internetul si sa traiasca nostalgicii, sa le aminteasca si nepotilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia uite de când nu am mai trecut pe aici...
      Scuzele mele, domnule Fătu, pentru ne-răspuns! Ocupat cu... internetu', am trecut blogul la capitolul "arhive pentru mai târziu", pentru iarna vârstei, când voi sta la focul amintirilor, răsfoind pagini virtuale cu discrete arome de melancolie...
      Mulțumesc pentru popas și comantariu, trăiască nostalgicii, cum bine ziceți!
      Doamne-ajută!

      Ștergere