miercuri, 28 noiembrie 2012

Declaraţie de dragoste

Tensiunea... Bună!
Febră... Nu!
Am mâncat, nu am halucinaţii iscate de ghiorăituri!
Atunci cum naiba se explică titlul? Simplu, nu se explică! Se spune şi atât! Sau se face! Sau... se scrie!

  Am citit în volumul "Altfel trecând prin viaţă" al domnului Ioan Marian (vezi blog-roll) cea mai frumoasă declaraţie de dragoste auzită/citită în ultimul timp! Dragostea unui om liniştit, ajuns în delta vieţii, şi care admiră tot ce întâlneşte dar poartă şi aprige războaie... pe blog! Ei bine, modul cum Omul acesta şi-a exprimat dragostea pentru fiinţele iubite (doamnele din familie în primul rând!) m-a uluit, încântat, admirat, subjugat, întristat ("eu de ce nu pot să scriu aşa de frumos?" dar m-am împăcat cu ideea că fiecare are o cale proprie, după voia Lui) prin originalitate, firesc, profunzime şi căldură...
Boon!
  Uite-acu` jumulesc de solzii paginilor "Nevasta peştisorului de aur", că e aproape iarnă, afară soarele e pudic, stă după perdele,

convectorul mă trage de mustăţi, uneori se aude sforăind şi mă trezesc, uitându-mă buimac în jur, că sunt singur...

Am râs,

am citit,

am strâmbat din nas,

am mers braţ la braţ cu povestitorul (povestitoarea!),

ea scriind şi eu aducându-mi aminte întâmplări asemănătoare... Dar am sărit din pat (nu, nu m-a trezit sforăitul... meu!) când am dat peste povestirea "L-am scos afară din casă?"...

  Îmi e lene să scriu! Îmi e lene să scriu, chiar dacă asta mă aduce "în bătaia puştii", că Melania scrie de la început că "se putea şi mai rău decât pescar, leneş - de exemplu!", dar nu mă pot abţine să nu aduc, aici, acum, această SUPERBĂ declaraţie de dragoste!
Melania, MiMi, vecino de... podiş transilvan, mă înclin!

  Ţi-am promis că voi citi atent, "vânâd greşeli", că la asta sunt bun, adică... doar la asta sunt bun! Dar... am traista goală, aşa cum mă întorceam şi de la pescuit!

15 comentarii:

 1. An interesting declaration of love. Greetings.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Servus, Leovi! Sunt mirat (adica la modul placut!) ca ai citit postarea, fara sa faca parte din "miercurea fara cuvinte"!
   Eu o spun (inca odata!) ca e o declaratie de dragoste! Si este a unui om asezat la locul lui, cu picioarele pe pamant (si cu capul in... blog!), asa ca merita admiratia deplina!
   Stai ca incerc sa traduc cu google!

   Ștergere
  2. Sper sa se apropie de original:

   Servus, Leova! I'm surprised (ie how pleasant!) As you read your post without making part of the "wordless Wednesday"!
   I say (once again!) As a declaration of love! And is of a man sitting at his feet on the ground (and with head ... blog!), So it deserves full admiration!

   Ștergere
 2. afara e aproape intuneric si eu stau si citesc acest post impresionant..multumesc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma bucur ca nu sunt singurul care a tresarit la aceste (acele!) cuvinte!
   Fii binevenit!

   Ștergere
 3. De multe ori dragostea nu are nevoie de prezentare, dar unii oameni o relateaza cu intensitatea trairii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Oooo, servus, Miiuta!
   Oaspeti dragi la drum de seara!
   Ai dreptate, tocmai de aceea am fost cu atat mai impresionat de cele doua declaratii, pentru ca ele nu sunt "tiparite" ca atare, sunt ca intarsiile in mobila veche, sunt ca filigranul sau, mai exact, ca nectarul, nu sunt "la vedere", sunt deduse in intensitatea gandurilor, a gesturilor, a cuvintelor aparent banale...

   Ștergere
 4. Mi-a placut fragment cu fragment din ce ne-ai aratat.
  Parca o citeam/auzeam pe mama! :)
  Seara placuta!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :)
   Nu ma mira ca iti plac peisajele, daca esti fata de perscar!!!
   Seara buna si tie!

   Ștergere
 5. ma asteptam eu, da' degeaba ma asteptam...ca declaratia declaratie nu fuse a ta catre...ci fuse a nevestei de aur catre pestisorul de aur. da' mi-a placut, sincer mi-a placut! si e uluitor de firesc universal valabila si adaptabila :)

  seara buna!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. oof, si eu ma asteptam dar... :))
   e, de-aia mi-a placut cel mai mult, ca e facuta asa, parca in fuga, parca intre doua invartiri de clatite, dar exact asta m-a trimis catre personajul Vitoria Lipan, care e "de stanca" in lume dar e un vulcan in suflet...

   seara buna si tie!
   cu declaratia proprie si personala... mai incerc, "ce atata graba?", vorba ardeleanului! :)

   Ștergere
 6. Ma bucru tare ca esti printre cei putini care au surprins faptul ca toata cartea asta e o declaratie de iubire, in ciuda tonului ei jucaus si glumet, de sharja prieteneasca adeseori.
  Dar hai cu criticile, nu ma dezmagi! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :) Nu te grabi! Habar n-ai ce rau sunt! Intai te laud apoi - pac! La resboiu`!

   Ștergere
 7. minunata declaratie de dragoste!îmi place mult lejeritatea scrierii. sinceritatea spuselor autorului te face partas la zicerile lui, este ca o confidenta asternuta pe hartie care face posibilă apropierea de lector, astfel incat, citind, te trezesti ca ceea ce tocmai ai lecturat, coincide cu gandurile si sentimentele tale.asta parca se numeste ,,a rezona cu cititorul'', sinceritatea si naturaletea fiind criteriile esentiale in literatura contemporana, alias succes.
  felictari autoarei si multumim celui care ne-a impartasit din jurnalul sau de lectura! asteptam si alte asemenea file.
  ave

  RăspundețiȘtergere