sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Ploi. Noi. Noiembrie.

S-a răscolit în mine starea atemporală de vânător? În zori, când visele se încolăcesc în jurul sufletului, păşesc, tiptil, printre bloguri...

"Plouă în mine...

Iar îmi plouă prin gânduri.
Şi mă cutreieră un vânt lunatic care îndoaie trăirile interioare până la pământ, dorind să le smulgă pentru a le purta spre îmbrăţişarea cu necuprinsul. În ciuda insistenţelor, demersul vijelios simte gustul eşecului... Chiar mă distrează tenacitatea răsuflării lui.
Termometrul a intrat în grevă şi lasă mercurul să coboare, iar picăturile de ploaie mă determină să regret absenţa unei umbrele pe care să o deschid peste suflet.
S-au format deja bălţi prin mine, din loc în loc, iar şoferi neatenţi şi grăbiţi trec în viteză, stropindu-mă corespunzător. Unii claxonează, parcă pentru a-mi transmite că nici în propria persoană nu pot avea parte de intimitatea dorită. Sunt destui care fac şi semne obscene, privindu-mă sugestiv, numai că pe aceştia îi tratez cu indiferenţa celui care a fost înjurat de prea multe ori şi nu mai simte nimic.
Imunitatea în faţa vorbelor grele aruncate din catapulta cu limbă a unora se câştigă încetul cu încetul. Când ai înşfăcat-o, nu te mai atinge nimic...
S-a pornit o furtună prin gândurile mele, am uitat să închid ferestrele şi simt biciuiala frenetică a punctelor de apă. Paradoxal, mi-e bine. N-aş fi crezut că vântul puternic, însoţit de aversele ploii şi de grindina descărcărilor electrice, îmi poate oferi liniştea îndelung râvnită.
Stau şi privesc cum plouă în mine.
Dacă mă voi inunda, într-un final, am să-mi suflec pantalonii şi voi păşi cu zâmbetul pe buze prin apa care îmi spală trupul pe dinăuntru... "

10 comentarii:

  1. Foarte frumos fragmentul! Nu am mai citit nimic de acest autor, dar parca ma citeam pe mine.
    Sa ai o zi minunata! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, dupa parerea mea scrierile lui Cristian au o valoare incontestabila, mai ales (imi e teama sa imi dau cu parerea dar carcotasul din mine nu moare!) ca foloseste cuvinte "la indemana", nu cauta sa socheze!
      Inca ma invart in jurul metaforei "grindina descărcărilor electrice".
      Week-end placut si tie!

      Ștergere
  2. Mulţumesc, Vasile. Toate gândurile bune pentru tine şi pentru musafirii blogului tău. Un text mai vechi, însă unul care şi-a păstrat un farmec aparte pentru mine, trebuie să recunosc. Mă bucur că ţi-a plăcut. Ploi de frumos şi ploi de metafore îţi doresc, indiferent de anotimp...

    RăspundețiȘtergere
  3. Din carti nu raman cu nimic nu ma invata
    Decat frumusetea padurilor cate-o povata
    Mi-e sufletul pajiste, inima lunca si vie
    Tristetile toate din lume mi-s scumpe, sa vie.

    superb!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si versuri, si muzica - acelasi autor, Ducu!
      Si eu spun ca tine: SUPERB!

      Ștergere
  4. Mulțumesc, Vasile!
    Mulțumesc pentru atenția deosebită pe care o acorzi textelor scrise de Cristian, minunea de om de lângă mine.

    Mulțumiri și pentru urări.

    Zile pline de frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti cea mai norocoasa femeie din lume!
      Oricum, binele atrage binele, frumosul atrage frumosul, minunea atrage... minunea!

      Sa vi se implineasca toate visele!
      La buna vedere!

      Ștergere
    2. Sunt extrem de norocoasă. Nici că am visat că pot fi în felul acesta. Generozitatea lui Cristian este fără margini. Și pentru acest fapt îl iubesc și respect.

      Scrierile sale sunt balsam pentru întreaga-mi ființă.

      Doar bine de la noi!

      Ștergere
    3. Multumesc, onorat, ma inclin!
      Cu respect si prietenie!

      Ștergere