joi, 7 februarie 2013

Salvaţi Roşia Montană!

 Stimaţi cititori ai acestui blog, mesajul nostru este cum nu se poate mai serios şi mai stringent, vă rugam să ne ascultaţi şi apoi să decideţi. Nu este vorba despre Roşia Montană ca localitate, nu este vorba NUMAI despre Roşia Montană, acel (acest!) minunat colţ de rai! Este vorba despre OM, despre umanitate, despre Pământ, arca divină ce ne poartă printre stele! Dacă nu vedem semnele, suntem pierduţi!
Atât d-l Make cât şi d-l director al blogului au văzut corect mesajul de la Cugir dar INCOMPLET! Iată şi aspectul relevat nouă!
Nu vi se pare că discul solar indică faptul că trăim încălzirea globală şi nu o vedem? Soarele (marcat cu cifra 1 în diagramă) este plin, este strălucitor, ceea ce înseamnă că mesajul e clar: "va veni o vreme când zeul va pârjoli totul iar gândiciosul de la Hamangyr tratează cu spatele (scuzati, runele înseamnă altceva dar nu ne-am permis) avertismentul nostru". Ba mai mult, industrializarea excesivă (undiţa, sticlele, sacoşa de plastic!!!) va dezechilibra mama Natură (oasele de peşte!) astfel încât Hamangyreanul nu întelege că trăieşte pe "faleze de nisip" (mesaj indicat prin cifra 2 în diagrama noastră!).
Atenţie mare la imaginea următoare! ATENŢIE MARE LA IMAGINEA URMĂTOARE!
Aici este un adevarat nod gordian al mesajului! De ce este sticla legată de mal? De ce nu este ea lăsată să plutească, să ducă mesajul către viitor? Întelegeţi profunzimea zenitală a semnificaţiei? "Oameni din viitor, mesajul e clar, încălzirea va fi bruscă, de parcă s-ar evapora zăpada pe o plită încinsă, degeaba lansăm mesajul că nu il veţi primi şi, dacă îl primiţi, oricum nu pricepeţi, sunteţi încă la stadiul de "lipie vrac"...

"Lipie vrac" nu este numai o aluzie la nivelul de coacere a gândirii, este şi o localizare extraordinară a locului, "între apă şi munte", Cugirul atât de cunoscut pentru lipiile sale...
Punctul culminant al mesajului e aici!
Înfricoşaţi de mesaj, "serviciile" au manipulat imaginea, îngroşând ideea te "titanic", adică "vă veţi scufunda ca un titanic de nu veţi lua în atenţie mesajul nostru", când, de fapt, mesajul original este acesta:
adică "cel ce va scufunda flota" (e clar, dosarul "flota"!!!) "este tetanosul vostru"... Să vă mai spunem că în mesaj este şi semnul dolarului, stilizat? Aşadar "încălzirea globală şi tetanosul au sursă comună!"!
Colosal! Colosal!
Părerea noastră este că "tăbliţele de la Cugir" ar trebui făcute coperţi pentru Biblie, ele fiind începutul şi apocalipsa omenirii!
Vă mulţumim dacă publicaţi mesajul nostru fără a-l cenzura!
Cu respect,
Un grup de iniţiativă, urmaşii vechilor Daci.

16 comentarii:

  1. Cind am vazut titlul m-am speriat ca ai pus si "amazoana".
    Am avut cosmaruri.Brrrr!
    In alta ordine de idei-daca se poate spune ca-s in ordine-trebuie sa recitesc Istoria lui N.Densusianu.Sigur apar si la el referiri despre "placutele de la Cugir"...
    O zi placuta,iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te referi la silueta feminina din "tablitele de la cugir"?
      despre amazoane se ocupa alti istorici, eu ma limitez la a promova istoria locala!
      istoria este scrisa si rescrisa, in functie de modul personal de perceptie! uite aceste tablite cata valva au facut in presa mondiala!
      multam, la fel si tie.

      Ștergere
  2. Exista asa lipie vrac? Iti imaginezi ca eu nici la acest stadiu nu am ajuns. Sper ca zeul sa se-n dure si de sufletelul meu.
    Promit sa fac curat pe malul lacului....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in sfarsit, o decodificare corecta! ca mereu ai pus poze numai cu apa, nu si cu malul! :)
      lipie vrac? aaaaau, dar departe mai sunteti de civilizatie, si cica voi, romanii, ati adus pe aici drumurile si apa curenta! pai exista si esenta de lipie, si lipie vegeta, si lipie fara alcool, si mcLipie...
      interesant este ca vorbim aceeasi limba, noi, dacii, si voi, romanii, ca in google nu am vazut traducere daco-romana! :)

      Ștergere
    2. Ai de capul meu ce m-ai certat!!:))

      Ștergere
    3. apai de...
      am vorbit cu primarul, o sa initieze un tur mondial pentru prezentarea lipiei vrac... :)

      Ștergere
  3. Cam greu pe stomacul gol...
    Mai ales ca bunicii mei din partea mamei sunt de langa Rosia.
    In gluma sau in serios, votez pentru Impotriva!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) adica umbli cu stomacul gol pe vremea asta? e clar, esti "vestitorul verii"! :)
      am vazut Rosia Montana! Peisaje de rai si case paraginite de groaza...
      despre tehnologii si altele nu ma pricep, nu votez!

      Ștergere
  4. FĂRĂ CIANURĂ!
    Avem nevoie de aur, ca de aer şi de apă, dar toate acestea sunt necesare omului!
    NU vreau să "le avem" pe toate acestea pentru alţi oameni, ci pentru ROMÂNII noştri!
    De ce se ţine dosarul (R.M.)cu tehnologia la secret?
    Iubesc oamenii şi nu votez moartea lor şi a copiilor viitorului!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord cu ce scrii! Am fost acolo, am vazut si imprejurimile, si casele, si oamenii! Suntem "saraci in tara bogata" si "muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta-n poarta!"...
      La nivel personal e o drama sa vezi frumusetea uluitoare a locurilor si saracia oamenilor!
      La nivel superior, de economie, de sociologie... nu mai e treaba mea!

      Ștergere
  5. E trist si toti suntem de acord cu asta, dar e si mai trist ca majoritatea nu facem nimic in aceasta privinta. Proiectul cu Rosia Montana e doar prima groapa sapata pentru Romania, vor urma mult mai multe, sunt sigura de asta pt ca guvernul nostru doarme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am cam nimerit cu oistea-n gard, cu postarea asta! :) Am incercat sa ma razboiesc cu dom` director de la Orizont dar vad ca subiectul e sensibil si am vazut si in presa ca e un subiect actual (culmea!).
      Nu cred ca e "prima groapa"! "Alum" din Tulcea are un lac de decantare imens, apa curge din el direct in microdelta de langa oras si nu e deloc o pacoste, e un loc infloritor! Mediasul, Copsa Mica, Fagarasul sunt puncte sensibile dar ocolite de presa!

      Ștergere
  6. Traim vremurile din urma, lumea este intr-o continua transformare. Oamenii sunt manipulati si condusi catre sfarsit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Servus!
      Eu cred ca ajungem acolo si de buna voie! Drumul pe care mergem e trasat de televiziuni, parlamentari, vedete...

      Ștergere
  7. „Nici o natie din lume nu ne intrece in arta de a deduce orice poftim, in cea mai frumoasa ordine, din citeva definitii de cuvinte.“ (Lessing)
    Cred că în curând vei fi cooptat la NASA. Acolo este nevoie de interpretarea unor fenomene presupuse.Ce mai încolo şi-ncoace, m-ai lăsat fără rime. Cred că le-a luat pe toate gândiciosul de la Hamangir!
    Cât despre Roşia- Montană... şi despre atâtea complexe, combinate, nici nu vreau să aduc aminte fiindcă mi se ridică tensiunea inutil, fiindcă suntem prea mici pentru un război atâît de mare. Doar o minune... care să spună HAI! şi intru în prima linie a infanteriei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lessing vorbea despre romani, nu? :)
      Si eu cred asa despre Rosia Montana: este un os de ros pentru politicieni, si ma refer la mass-media! Pe teren, aici si oriunde, nu e nicio potriveala intre vorbe si fapte, capitalismul zambeste si jupoaie!
      Si eu stau cu arma la picior dar sunt convins ca in viata asta nu o sa apara generalul capabil sa zica "Hai"!

      Ștergere