vineri, 8 iunie 2012

Cerul altor vieti


Un cer senin

"Într-o zi, un om simplu, cunoscut pentru viaţa sa curată, a fost întrebat de un vecin:
- Cum faci tu de eşti totdeauna atât de mulţumit ? Niciodată nu te-am văzut supărat.
- Foarte simplu - a răspuns celălalt. În fiecare dimineaţă, când mă trezesc, privesc întâi cerul. Aşa mi-aduc aminte de Dumnezeu, de milă şi de bunatate. Apoi privesc pământul. Astfel îmi amintesc de cei de dinaintea mea. În cele din urmă, privesc în jurul meu, lumea întreagă ce se trezeşte în fiecare dimineaţă la viaţă. Aşa mi-aduc aminte de semenii mei, de cei care suferă de boli sau neputinţe, de cei ce au o viaţă mai grea decât a mea şi pe care i-aş putea ajuta. În felul acesta mă bucur pentru ceea ce sunt şi pentru ceea ce pot face."



Am intervenit puţin în text, nu ştiu de ce...



6 comentarii:

  1. Ce pictura minunata...norii dau atat farmec cerului,intr-o vreme ma tot uitam la ei,am incercat sa-i surprind prin fotografii,nu am reusit,ai nevoie de un aparat performant...au ceva mesianic am constatat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, Modart...
      In copilarie ii priveam fascinat...
      Schitasem (mental, evident, o "scriere" cu titlul "Norii"!); norocul meu ca au venit anii liceului si "norii" din mintea mea au calatorit dincolo de orizont...
      Necazul e in forma pamantului, se pare ca au ajuns iarasi deasupra mea!

      Ștergere
  2. Ok.e bine si asa,poate e mai apropiat de sufletul unui om bun!Fiecare poate imbunatati starea de spirit, cu care se trezeste in fiecare dimineata!Multumesc pentru vizite!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte mult imi place si pictura si melodia si textul.
    Tare fericiti am mai fii cu totii, daca ne-am insusi acest obicei, de-a vedea toate binecuvatarile care ne sunt daruite si am exclude nemultumirile noastre.
    Eu iti doresc o noapte linistita, Vasile Dumitru! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. A fost, multumesc!
    Duminica binecuvantata sa ai!

    RăspundețiȘtergere